כדורי שפע לגבינה
כדורי שפע לגבינה
מצרכים:
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5%
  • 3 שיני שום טרי קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • שמן זית
  • 6 כפות שפע לגבינה שום נענע או שפע לגבינה בצל שמיר
  • צרור פטרוזיליה
  • כפית עגבניות מיובשות
  • אופן ההכנה:
    יוצקים לקערה את הגבינה ומוסיפים שום, מלח ואת שפע לגבינה שום נענע או שפע לגבינה בצל שמיר. מכניסים למקרר למשך 1/2 שעה. יוצרים מהתערובת עיגולים, מניחים בתוך שמן הזית ומעל פטרוזיליה קצוצה ואת העגבניות המיובשות.

    סלט טרופי בחגיגת הגרנולה
    סלט טרופי בחגיגת הגרנולה
    מצרכים:
  • 1/2 כוס חגיגת גרנולה
  • 2 קיווי
  • 3 גזרים
  • אננס טרי
  • תרכיז תפוזים
  • פילאטים של תפוז 1
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/2 לימון טרי
  • קוביות קרח
  • אופן ההכנה:
    אופן ההכנה: מגרדים את הגזרים לרצועות דקות, מוסיפים פלחי קיווי, קוביית אננס, 2 כפיות סוכר ופילאטים של תפוז. סוחטים את הלימון ומערבבים. בצלחת ההגשה מוסיפים קוביות קרח ואת חגיגת גרנולה.

    שפע אורז בניחוח קינמון
    שפע אורז בניחוח קינמון
    מצרכים:
  • 1 כוס אורז
  • 5 כפות שפע לאורז
  • 1 וחצי מים רותחים/ ציר ירקות
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • אופן ההכנה:
    מחממים מעט שמן בסיר. מוסיפים את כוס האורז ומטגנים מעט, מוסיפים את התערובת שפע לאורז, חומרי הטעם והקינמון. מוזגים כוס וחצי מים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה וסוגרים את מכסה הסיר. לאחר 8 דקות מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח 10 דקות.

    פונץ חם בשפע פרי
    פונץ חם בשפע פרי
    מצרכים:
  • 1/2 כוס שפע פרי
  • 1 וחצי כוס ג'ין
  • 1/2 כוס ליקר בננה
  • 3 כוכבי אניס
  • 2-3 טיפות מי ורדים
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1 כוס יין לבן חצי יבש
  • אופן ההכנה:
    בסיר על להבה נמוכה מאדים את הכמות 1/2 כוס שפע פרי. מוסיפים את הסוכר, לאחר מכן את כוכבי האניס ואת כל שאר הנוזלים של המרכיבים. מרתיחים כ- 10 דקות על להבה נמוכה.
    הצעת הגשה: חם או בטמפ' החדר בתוספת עלי נענע ומקל קינמון.

    סלט בשילוב ג'עלה
    סלט בשילוב ג'עלה
    מצרכים:
    5 כפות ג'עלה עלי בייבי ונענע
  • 5 עגבניות שרי
  • 5 פטריות שמפיניון
  • עירית
  • 2 גזרים
  • בצל ירוק
  • נבטים
  • חומרי טעם:מלח, פלפל שחור גרוס, 2 כפות חומץ בן יין, שמן זית, 1/2 כפית חומץ בלסמי.
  • אופן ההכנה:
    קוצצים את הבצל ירוק, חוצים את העגבניות שרי, פורסים את הפטריות וחותכים את הגזר לרצועות דקות, מוסיפים את הנבטים ועלי הבייבי. בקערה נפרדת מכינים את המרינדה: את כל חומרי הטעם מערבבים במטרפה ושופכים על הסלט בזמן ההגשה ומוסיפים את ה-ג'עלה.

    עלי גפן במילוי תערובת שפע
    עלי גפן במילוי תערובת שפע
    מצרכים:
  • כוס תערובת שפע למרק וחביתה
  • נענע
  • עלי גפן
  • פטרוזיליה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 1 ביצה
  • שום
  • לימון
  • 2 שיני שום
  • רכז רימונים
  • אופן ההכנה:
    משרים את תערובת שפע למרק וחביתה במים חמים כרבע שעה, סוחטים את המים. מוסיפים את הביצה והתבלינים. את עלי הגפן ממלאים בתערובת מהצד הכהה של העלה ומקפלים. מניחים בתוך סיר ומוסיפים 2 שיני שום קטוש.
    הצעת הגשה: על סלט ירקות קצוץ דק.

    פילה דניס על מצע פטוצ'יני ברוטב רוזטה
    פילה דניס על מצע פטוצ'יני ברוטב רוזטה
    מצרכים:
  • 3 כפות רוזטה
  • 1/2 שקית פטוצ'יני
  • 1/4 כוס יין לבן
  • ג'ינג'ר ועלי דפנה
  • פלפל שחור, מלח
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול
  • שקדים פרוסים קלויים
  • בצל ירוק (לקישוט)
  • אופן ההכנה:
    משרים את הדג למשך שעה עם שום,מלח,פלפל,לימון עלי דפנה. מבשלים את הפטוצ'יני 3-4 דקות במים עם מעט מלח ומעט שמן זית. מסננים את הפטוצ'יני.
    להכנת הרוטב:
  • 1/4 כוס יין
  • 2 כפות רוזטה
  • חומרי טעם
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול

  • מוציאים את הדג מההשריה,מניחים בתבנית מפזרים מעל טימין,שום ושמן זית ומכניסים לאפייה לתנור חם למשך 10 דקות (200 מעלות גריל). בזמן זה מחברים בין הרוטב לפטוצ'יני ומבשלים כ- 5 דקות.
    הצעת הגשה: מניחים את הפטוצ'יני במרכז הצלחת ומעליו את הדג ומפזרים בצל ירוק ושקדים פרוסים.


    לוף במילוי שפע למרק ולחביתה
    לוף במילוי שפע למרק ולחביתה
    מצרכים:
  • לוף
  • כוס תערובת שפע למרק וחביתה
  • עגבניות מיובשות
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • שמנת לבישול
  • 150 גר' גבינה קשה
  • ציר ירקות
  • פלפל שחור גרוס
  • אופן ההכנה:
    חותכים את הלוף לאורך 10 ס»מ וחולטים במים חמים + מלח, אח»כ מוציאים אותם למי קרח, להפסקת הבישול חורצים חריץ על הלוף וממלאים כוס תערובת שפע למרק וחביתה . מבשלים בסיר עם מעט ציר ירקות כ- 20 דקות ומוסיפים את השמנת לעוד 10 דקות. מפזרים פלפל שחור גרוס מעל המנה בצלחת.

    מלבי בניחוח רוזטה
    מלבי בניחוח רוזטה
    מצרכים:
  • כוסות חלב
  • 2 כפות קונפלור
  • 2 טיפות מי ורדים
  • 2 כפות רוזטה
  • 4 כפות קונפלור
  • פיסטוקים קצוצים
  • שקדים פרוסים קלופים קלויים
  • סירופ מייפל
  • אופן ההכנה:
    מרתיחים חלב מוסיפים את הרוזטה ואת הקונפלור במעט מים קרים, מערבבים עד לסמיכות הרצויה ומוסיפים את מי הורדים. מוזגים לכוסות ומפזרים מעל: פיסטוקים, שקדים ומעט רוטב מייפל. להגיש חם.

    לביבות שפע בתוספת גבינה בולגרית:
    לביבות שפע בתוספת גבינה בולגרית
    מצרכים:
  • 1 כוס שפע למרק ולחביתה
  • 150 גר' גבינה בולגרית
  • 1 ביצה
  • כף קמח
  • שמן לטיגון
  • כוסברה קצוצה
  • אופן ההכנה:
    משרים את כוס שפע למרק ולחביתה במים חמים כ- 10 דקות וסוחטים. מוסיפים גבינה בולגרית מפוררת, ביצה וכוסברה קצוצה מעט. מערבבים את כל החומרים ויוצרים לביבות קטנות. מטגנים בשמן רדוד.
    הצעת הגשה: עלי בייבי ומעל הלביבות כוסברה קצוצה.

    עמוד הבית | מי אנחנו | מוצרים | נקודות מכירה | מתכונים | פורום | יצירת קשר | english

    Copyright © 2004 Effectiveat. All rights reserved. ®

    כל הזכויות שמורות ® לאפקטבעי 2004 ©